desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Nuci pecan

February 8, 2012

Provenind din America de Nord, pecanul este o specie ce se înrudeste cu nucul. Termenul pecan vine de la cuvântul indian Algonquin paccan sau pakan, însemând o nucă atât de tare încât nu poate fi spartă decât cu piatra.

Pecanul a devenit cunoscut în Europa abia în secolul al – XVI- lea, când în 1792 exploratorul Cabeza de Vaca a văzut şi a scris primul despre această specie nouă de arbore. Potrivit datelor oficiale spaniolii au fost cei care au adus pecanul în Europa, Asia şi Africa la începutul secolului al 16-lea.

Aroma de pecan este considerată de gurmanzi ca fiind una desăvârşită, de o dulceaţă suculentă net superioară faţă de alte sortimente de nuci, respectiv sâmburi graşi. Miezul de pecan este unic datorită concentraţiei ridicate de găsimi polisaturate, precum şi de alte substanţe cu rol antioxidant. Uleiul conţinut de aceasta este atât de concentrat încât, dacă îl aprinzi cu un chibrit, focul va fi întreţinut până la arderea completă. Pecanul reprezintă o sursă excelentă de proteine şi grăsimi nesaturate.

Potrivit cercetătorilor, pecanul conţine mai mulţi antioxidanţi decât oricare alt sâmbure gras, fiind urmat de nuci şi alune. Aceşti antioxidanţi sunt foarte importanţi deoarece ajută la prevenirea sau chiar reducerea stresul oxidativ care interferează într-un corp sănătos prin atacarea celule care pot duce la formarea de cancer, boli cardiace, boala Alzheimer, şi boala Parkinson.

Concentrare foarte mare de vitamina A din pecan este binevenită atunci când dorim să ne protejam vederea, oasele şi dinţii sau să ne îmbunătăţim starea generală de sănătate. De asemenea, consumul frecvent şi în cantităţi moderate de pecan duce la scăderea colesterolului ce dăunează organismului nostru.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'pecan+nuts+nature' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.