desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Seminte de dovleac

March 5, 2012

Uşor dulci, cu aromă de alune, seminţele de dovleac sunt printre cele mai nutritive şi aromate seminţe. Dovlecii şi seminţele lor erau o mâncare preţuită de indienii de pe continental American, datorită proprietăţilor medicinale şi alimentare.

Cultivarea dovlecilor s-a răspândit pe glob când exploratorii europeni, întorcându-se din călătoriile lor, au adus multe dintre bogăţiile agricole ale lumii noi. Deşi seminţele de dovleac se găsesc în reţetele multor culturi, ele sunt o trăsătură a mâncării tradiţionale mexicane.

Popularitatea seminţelor de dovleac a crescut odată cu descoperirea valorii lor nutritive şi a beneficiilor aduse sănătăţii. Seminţele de dovleac sunt o sursă de minerale (zinc, fier şi cupru), fosfor, magneziu şi mangan. În plus conţin proteine şi vitamina K.

Prevenire a bolilor:
- Complexul carotenoid, zincul şi grăsimile Omega 3 găsite în seminţele de dovleac pot preveni apariţia cancerului de prostată.
- Zincul din seminţele de dovleac creşte rezistenţa oaselor şi previne osteoporoza.
- Fitosterolul conţinut de seminţele de dovleac reduce nivelul colesterolului din sânge. – Seminţele de dovleac au un effect anti-inflamator în tratarea artritei.
- Sunt o bună sursă de nutrienţi naturali precum: magneziu, mangan, fosfor, fier, cupru, proteine, zinc, astfel că o pătrime de ceaşcă de seminţe de dovleac va aduce un aport de 46,1% de magneziu, 28,7% de fier, 52% de mangan, 24% de cupru, 16,9% de proteine, 17,1% de zinc din necesarul zilnic.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'pumpkin seeds+food' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.