Uşor dulci, cu aromă de alune, seminţele de dovleac sunt printre cele mai nutritive şi aromate seminţe. Dovlecii şi seminţele lor erau o mâncare preţuită de indienii de pe continental American, datorită proprietăţilor medicinale şi alimentare.
Cultivarea dovlecilor s-a răspândit pe glob când exploratorii europeni, întorcându-se din călătoriile lor, au adus multe dintre bogăţiile agricole ale lumii noi. Deşi seminţele de dovleac se găsesc în reţetele multor culturi, ele sunt o trăsătură a mâncării tradiţionale mexicane.
Popularitatea seminţelor de dovleac a crescut odată cu descoperirea valorii lor nutritive şi a beneficiilor aduse sănătăţii. Seminţele de dovleac sunt o sursă de minerale (zinc, fier şi cupru), fosfor, magneziu şi mangan. În plus conţin proteine şi vitamina K.
Prevenire a bolilor:
- Complexul carotenoid, zincul şi grăsimile Omega 3 găsite în seminţele de dovleac pot preveni apariţia cancerului de prostată.
- Zincul din seminţele de dovleac creşte rezistenţa oaselor şi previne osteoporoza.
- Fitosterolul conţinut de seminţele de dovleac reduce nivelul colesterolului din sânge. – Seminţele de dovleac au un effect anti-inflamator în tratarea artritei.
- Sunt o bună sursă de nutrienţi naturali precum: magneziu, mangan, fosfor, fier, cupru, proteine, zinc, astfel că o pătrime de ceaşcă de seminţe de dovleac va aduce un aport de 46,1% de magneziu, 28,7% de fier, 52% de mangan, 24% de cupru, 16,9% de proteine, 17,1% de zinc din necesarul zilnic.
Flickr Tag Error: Call to display tag query 'pumpkin seeds+food' failed.
Error state follows:
- stat: fail
- code: 95
- message: SSL is required