desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Muguri de pin

March 5, 2012

Mugurii de pin sunt seminţe comestibile ale arbustului cu acelaşi nume, pinul. În lume există aproximativ 20 de specii de pini care produc aceşti muguri comestibili. Obiceiul de consum al acestor seminţte datează încă de pe vremea grecilor şi romanilor, care obişnuiau sa le păstreze în amestec cu mierea de albine.

În prezent, mugurii se regăsesc peste tot în lume, având diverite denumiri cum ar fi: nuci indiene, pinon, pignon, pignolia, pignoli, pinolos, pinhao, pignole ş.a.m.d. şi sunt utilizaţi în special la prepararea diferitelor sortimente de salate, dar şi în compoziţia unor deserturi delicioase. Cel mai frecvent, mugurii de pin sunt recoltaţi din patru specii diferite de copaci provenind din Mexic, regiunea Colorado, Italia si China.

Pentru ca un astfel de pin sa poată ajunge la producerea de seminţe, este necesar să treaca de la 15 până la 25 de ani de la plantare. Culegerea mugurilor de pin se realizează manual, lucru ce impune şi costuri mai mari de vânzare a acestora pe piaţă. Din punct de vedere al informaţiilor nutriţionale, mugurii de pin pot conţine între 10% – 34 % proteine, în funcţie de specia de la care provin şi aduc un aport important de fibre organismului.

De asemenea, prin presare la rece se obţine uleiului de pin, produs apreciat atât pentru gustul cu o tentă lejeră de sâmbur gras, cât şi pentru efectul benefic adus organismului datorită proprietăţilor anti-oxidante şi antiinflamatorii.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'pine+nuts+food' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.