desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Seminte de floarea soarelui

March 5, 2012

Seminţele în coajă sunt alegerea excelentă pentru o gustare. Pline de proteine, fibre, minerale, vitamine, fitochimicale, grăsimi sanătoase, seminţele de floarea-soarelui sunt în mod natural un sanck sănătos, energizant.

Planta vine din America de Nord şi se presupune că a fost cultivată acum 3000 de ani de indieni în Arizona şi New Mexico. În mod tradiţional, ei spărgeau coaja şi mâncau miezul drept gustare. De asemenea, adăugau seminţe măcinate în făina pentru mâncare şi pâine. Prin 1500 floarea soarelui a fost adusă şi în Europa de exploratorii spanioli.

Iniţial a fost cultivată doar ca plantă decorativă, căpătând uz comercial abia când a fost adusă din Rusia. Astăzi, popularitatea acestei plante este în creştere. Seminţe de floarea-soarelui sunt, de obicei, clasificate în funcţie de aspectul cojii. În cazul în care coaja este neagră în totalitate, acestea fac parte din categoria seminţe oleaginoase şi sunt destinate în special producţiei de ulei de floarea-soarelui obţinut prin presare.

Cele care au coaja dungată sunt mai cu seamă destinate consumului ca şi snacks datorită cantităţii scăzute de ulei. Acestea mai sunt denumite şi seminţe de floarea-soarelui non-oleaginoase. Adăugarea seminţelor de floarea-soarelui în dieta zilnică reprezintă o modalitate delicioasă de a o completa cu vitamina E, acid folic, fier, vitamina B6, magneziu, cupru, fibre, prevenind în felul acesta: bolile cardiovasculare, cancerul de prostată, Alzheimer, infarctul şi bolile de inimă, bolile neurovasculare.

Seminţele de floarea-soarelui conţin un nivel ridicat de grăsimi “bune” (polisaturate şi monosaturate) şi un nivel scăzut de grăsimi “rele” (saturate). Aproape 90% din grăsimile conţinute de seminţele de floarea-soarelui aparţin celui mai sănătos tip de grăsimi pentru inimă. În plus, floarea-soarelui este în mod natural lipsită de grăsimile periculoase care ridică nivelul colesterolului.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'sunflower+seeds+food' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.