desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Biryani aromat cu legume şi alune caju

March 5, 2012

Reţetă cu timp de pregătire
1 ora 25 minute
Timp în plus
plus timp pentru înumiere
Destul de usoara
8 portii
469 kcalorii, 14g proteine, 67g carbohidraţi, 18g

Ingrediente

500g orez basmati
2 cepe mari, înjumătăţite şi feliate fin
4 linguri ulei de floarea-soarelui
1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, dată pe răzătoare
65g pastă curry
2 batoane de scorţişoară
6 păstăi verzi de cardamom
3 anason stelat
250g cartofi tăiaţi cuburi
1 conopidă mică, ruptă în bucheţele
250g iaurt grecesc
225g mazăre congelată
şofran
½ linguriţă apă de trandafiri
unt, pentru uns
100g nuci caju, prăjite şi sărate

PENTRU DECORARE

2 cepe, înjumătăţite şi feliate fin
3 linguri ulei de floarea-soarelui
1 mână frunze de coriandru

Mod de preparare

1. Se clăteşte orezul în câteva ape pentru a îndepărta excesul de amidon, apoi se pune într-un castron cu apă rece şi se lasă 30 de minute la înmuiat.

2. 2 Între timp, se prăjeşte ceapa în ulei timp de 8 minute până devine fragedă şi aurie. Se adaugă ghimbirul şi se mai prăjeşte 2 minute. Se amestecă pasta curry şi toate condimentele şi se mai prăjeşte totul 1 minut. Se adaugă cartofii şi conopida. Se toarnă 300ml apă, se acoperă şi se fierb 5-7 minute, până ce legumele sunt moi, dar nu răsfierte. Se adaugă iaurtul, mazărea şi 1 linguriţă de sare.

3. Se amestecă bine şofranul cu apa de trandafiri şi cu 3 linguri de apă fiartă. Se scurge orezul şi se pune într-o oală cu apă sărată clocotindă, apoi se fierbe 5 minute până este aproape gata. Se scurge din nou. Se unge cu unt un vas mare termorezistent cu capac. Se pune sosul curry în vas, se presară cu nucile caju, peste care se pune orezul. Peste orez se toarnă amestecul de şofran şi apă de trandafiri. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi apoi se pune capacul. Se poate ţine la frigider peste noapte.

4. Se încinge cuptorul la 180°C/aer cald sau 160°C/gaz 4. Se pune biryani în cuptor pentru 45 de minute – 1 oră, până este gata. Pentru a verifica dacă este gata, luaţi o lingură de orez din centrul vasului şi gustaţi. Pentru a decora, se prăjeşte ceapa la foc mic până e aurie şi crocantă (se poate pregăti în avans). Când biryani este fierbinte şi gata de servit, se presară cu ceapă prăjită şi cu frunze de coriandru.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'cashew+nuts+food' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.