desprenuci.ro,

Est etiam processus dynamicus, qui sequitur mutati consuetudium.
Mirum est notare quam littera gothica, quam nunc putamus parum claram, anteposuerit litterarum formas humanitatis per seacula
quarta decima et quinta decima.

Nuci de macadamia

February 8, 2012

Considerate a fi plante ornamentale iniţial, arbuştii de Macadamia au devenit o adevarată comoară după descoperirea lor în 1857 de către John Macadam, al cărui nume îl şi poartă. Înaintea secolului al XIX-lea, aceste nuci erau cunoscute doar de către populaţia aborigenă din Australia, care le consumau, însă nu cultivau arbuştii. Doar două dintre cele nouă specii existente de Macadamia produc celebrele nuci, cele mai scumpe din lume.

Originari din Australia, arbuştii de Macadamia au fost plantaţi pentru prima data în scop comercial în Hawaii. În momentul de faţă, Hawaii reprezintă una dintre cele mai mari surse de Macadamia din lume, iar Statele Unite cel mai important consumator al acestor nuci. Alţi exportatori importanţi de Macadamia din lume sunt Africa de Sud, America Centrala şi Australia – cea mai mare sursă din lume a preţioaselor nuci.

Succesul unei plantaţii de Macadamia este strâns legat de alegerea unui teren propice, arbuştii preferând zonele subtropicale însorite, cu o cantitate generoasă de precipitaţii. De asemenea este important ca terenul să aibă un drenaj bun şi plantele să fie ferite de vânt puternic. Procesul de recoltare este unul destul de complex, nucile trecând printr-o fază de îndepărtare a frunzelor, urmată de partea cea mai dificilă – spargerea cojilor.

Preţul ridicat al celebrelor nuci de Macadamia ar putea fi justificat nu doar de faptul că arbuştii produc nuci abia după 7-10 ani, însă şi datorită cojii foarte rezistente ce trebuie îndepartată înainte de vânzare. Coaja acestor nuci este atât de tare, încât nu poate fi spartă cu un spărgător de nuci obişnuit. Se utilizează în schimb o serie de maşinării automatizate care, după spargerea şi îndepărtarea cojilor, sortează miejii în funcţie de gradul de calitate.

Aceştia pot fi ulterior consumaţi fie în stare naturală, prăjiţi sau înveliţi în crustă de ciocolată. Nucile de Macadamia sunt preţuite nu doar pentru aroma lor bogată, însă şi pentru uleiul pe care îl conţin, miezul putând conţine până la 80% ulei. Acesta este foarte util în fabricarea cosmeticelor, în special produsele de îngrijire a pielii, fiind o alternativă reală pentru uleiul de nuţrie.

Flickr Tag Error: Call to display tag query 'macadamia+nuts+food' failed.

Error state follows:

  • stat: fail
  • code: 95
  • message: SSL is required
desprenuci.ro

Copyright © 2019 desprenuci.ro Toate drepturile rezervate.

contact

Ne puteti scrie la desprenuci arond gmail punct com.